8 Ocak 2007

Eskişehir Sanat Derneği Yunus Emre'yi Tanıma - Tanıtma Birimi Yönetmeliği

Madde 1- Eskişehir Sanat Derneği şiirimizin öncü ve büyük şairi Yunus Emre'ye sahip çıkmak, tanımak, sanat ortamında tanıtmak, anmalar ve adına sanat etkinlikleri gerçekleştirmek üzere "Yunus Emre'yi Tanıma - Tanıtma Birimi" oluşturur ve bu yönetmelik ile çalışmalarını yapar.

Madde 2- Yunus Emre hakkındaki bilgileri ve şiirlerini, şiirleri üzerine yapılmış bilimsel çalışmaları, Yunus Emre için daha önce yapılmış etkinliklerle ilgili her türlü bilgi ve belgelerin derlemesini yapar, tasnifler, arşivler ve kitaplığını oluşturur.

Madde 3- Gönüllü, bilimsel araştırma yöntemleri ile Yunus Emre'yi tanıma çalışmaları yapar. Yapanları destekler, yeni çalışmalara teşvik eder ve yeni bilgilere uluşmak için ulusal ve uluslararası sempozyumlar düzenler.

Madde 4- Yunus Emre'nin tanıtılması için konferanslar, konserler, tiyatro gösterileri, sergiler, yerel, ulusal şairler,yazarlar,araştırmacılar ve öğrenciler arasında şiir, makale, kompozisyon yarışmaları ve etkinlikleri düzenler.

Madde 5- Yunus Emre çalışmalarını yayınlamak üzere dergi, kitap, katalog, antoloji, albüm, CD, DVD yayınları yapar. İletişim ve paylaşmak için sanal ortamda web sitesi, facebook ve e-posta oluşturur.

Madde 6- Yunus Emre Kitaplığı ve Müzesini oluşturmak için ön çalışmaları başlatıp, gerçekleştirir.

Madde 7- Yunus Emre araştırmalarını teşvik etmek, yeni araştırmalara kazanmak için her yıl "Yunus Emre Araştırma Ödülü" verir. Ödül verilen eser kitaplaşmamış ise kitap olarak yayınlar.

Madde 8- Yunus Emre'nin sıradanlaşmasına ve zarar verilmesine karşı önlemler alır, çalışmalarıyla kamuoyuna anlatır. Yunus Emre'ye sahip çıkar.

Madde 9- Yunus Emre'nin şair yanının öne çıkarılması, şiir festivali ile anılmasına, adına şairlerin, şiir eleştirmenlerinin, şiir editörlerinin bir araya getirildiği "Eskişehir Yunus Emre Şiir Buluşması" nı düzenler.

Madde 10- Her yıl "Yunus Emre Şiir Ödülleri" verir.

Madde 11- Bütün bu çalışmaları gerçekleştirmek üzere Eskişehir Sanat Derneği Yönetim Kuruluna bağlı olarak yine Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen beş kişilik Yönetim ve Yürütme Kurulu oluşturulur.

Madde 12- Yunus Emre'yi Tanıma - Tanıtma Birimi Yönetim ve Yürütme Kurulu görev bölümü:

a) Başkan

b) Sekreter- Yayın Sorumlusu

c) Basın Sözcüsü - İletişim ve Diğer Kurumlarla İlişkiler

d) Arşiv - Kitaplık Sorumlusu

e) Etkinlik Sorumlusu

Madde 13- Yönetim ve Yürütme Kurulu; Bilgi Derleme, Arşiv, Araştırma - Değerlendirme (Uzmanlaşma), Yayın, Yarışmalar, Devamlı Seçici, Ödül, Tiyatral Gösteriler, Yunus Emre Şiir Buluşması, Öğrenci etkinlikleri gibi çalışma birimlerini oluşturur.

Madde 14 - Yunus Emre'yi Tanıma - Tanıtma Birimi Yönetim ve Yürütme Kurulu tüm toplantı ve çalışmalarını tutanak ve raporlarıyla yazılı kayıta geçirerek geleceğe belge bırakmayı gerçekleştirir.

Madde 15- Yönetim ve Yürütme Kurulu çalışmalar hakkında Eskişehir Sanat Derneği Yönetim Kurulunu bilgilendirir. Dernek dışı tüm yazışmaları ve parasal işlemleri ve ihtiyaçları Eskişehir Sanat Derneği Yönetim Kurulu tarafından ve Başkanının imzası ile gerçekleştirilir.