28 Ocak 2012

Mustafa ÖZDEMİR

1958 İstanbul doğumlu,1977 yılında İzmir'de Tomris Can heykel atölyesinde çalışmalara başladı. 1979 yılında Eskişehir Sanatçılar Birliği'nin düzenlediği Yunus Emre Heykel Yarışmasında Birincilik Ödülü kazandı ve heykeli uygulandı. Bu heykeli Eskişehir'de Yediler semtine dikildi. 1981 yılında Eskişehir İ.T.İ.Akademisi Heykel Atölyesinde çalışmalarına devam etti. 1983 yılında ünlü heykeltraş Mehmet Aksoy'un Berlin'deki atölyesinde sürdürdü. 1984-86 yılları arasında İspanya'da ünlü ressam Antonio Miro'nun Özgünbaskı atölyesinde çalıştı.1985 yılında burada ürettiği heykellerini İspanya'da (Alicante) sergisini açtı. 1987 yılında yurda dönerek Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine Teknisyen Yardımcısı olarak girdi.

Ödülleri:

• 1979- Eskişehir Sanatçılar Birliği Yunus Emre Heykel Yarışması Birincilik Ödülü
  • 1992- 52. Devlet Resim-Heykel Sergisi Heykel ve Seramik dallarında ayrı ayrı Mansiyon
  • 1994- 55. Devlet Resim-Heykel Sergis Heykel dalında Mansiyon
  • 2005- 2005 Heykel alanında Eskişehir Sanat Ödülü