19 Şubat 2012

Nihat Akkaraca Öykü Ödülü - 2012

Datça Belediyesi ve Kanguru Yayınları - Kanguru Sanat Edebiyat Akademisi, Datça’nın yerel kültürünü ve değerlerini çalışmalarıyla ulusal kültür ve edebiyatımıza taşıyan araştırmacı yazar ve öykücü Nihat Akkaraca (1931 - 2009) anısına bir öykü ödülü düzenlemektedir.

Bu yıl üçüncü gerçekleştirilecek ödülün amacı, yazınımıza özgün yapıtlar kazandırmaktır. Yarışma koşulları,
1. Ödüle daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve hiçbir yerde yayınlanmamış 1 (bir) öykü ile başvurulabilir.
2. Konu serbesttir. Yaş sınırlaması yoktur.
3. Seçici kurul, yapıtları insana ve hayata yakınlık, çevreye ve topluma duyarlılık, Türkçemize uygunluk, anlatımda tutarlılık ve özgünlük ekseninde değerlendirecektir.
4. Öyküler 12 (on iki) punto ile bilgisayar veya daktiloda çift aralıklı yazılmalıdır.
5. Öyküler 7 (yedi) nüsha olarak gönderilmelidir. Katılımcılar, zarflarının içinde ayrı bir dosyaya ad, soyad, özgeçmiş, adres ve telefon bilgilerini ekleyecektir. Rumuzla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
6. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2012’dir. Öyküler elden, posta veya kargo ile teslim edilecektir. Düzenleme kurulu, posta veya kargoda yaşanabilecek gecikme ya da kayıplardan sorumlu değildir.
7. Sonuçlar 15 Eylül 2012’de basına duyurulacak ve Datça Belediyesi’nin internet sitesinde (http://www.datca.bel.tr) ilan edilecektir.
8. Ödüller, 4. Datça Öykü Günleri (Ekim 2012) kapsamında düzenlenecek törenle birincilik (1000 TL ve plaket), ikincilik (600 TL ve plaket) ve üçüncülük (300 TL ve plaket) olarak verilecektir. 9. Seçici kurul; Jüri: Cemil Kavukçu, Aydın Şimşek, Mustafa Albayrak, Zeynep Sönmez, Celal İlhan, Hasan Özkılıç ve Emine Azboz’dan oluşmaktadır.

Öykülerin gönderileceği adres ve bilgi iletişimi: Nihat Akkaraca Öykü Ödülü Datça Belediye Başkanlığı Halkla İlişkiler Birimi İskele Mahallesi, 48900 Datça/Muğla Haberin devamini okumak icin lutfen tiklayiniz. Datça Belediyesi