19 Mart 2012

Lise Öğrencileri Atila Özer Karikatür Yarışması

Eskişehir Sanat Derneği, geçtiğimiz yıl vefat eden uluslararası karikatür sanatçımız Atila Özer anısına Eskişehir ve ilçelerindeki lise ve dergi okulların öğrencileri arasında karikatür yarışması düzenledi. Konusu serbest olan yarışmanın son katılım tarihi 10 Nisan 2012.Yarışmanın seçici kurulunda Beytullah Heper, Hikmet Cerrah, Vicdan Özer, Atilla Yakşi,Şehabeddin Tosuner bulunuyor.

Yarışma ile ilgili bilgi veren dernek başkanı Şehabeddin Tosuner " Aramızdan ayrılan karikatür sanatçımız Prof. Atila Özer karikatür sanatımızın yaygınlaşması, yeni karikatürcülerin kazanılması için büyük çabalar göstermiş aynı zaman da karikatür dersleri vermiş, karikatür sanatı üzerine araştırmalar yapmış bilim adamımızdı. Onu anmak en güzel öğrenciler arasında karikatür yarışmaları ve sergileri düzenlemek olacaktır. Eskişehir Sanat Derneği Prof. Atila Özer'in ailesiyle bunu gerçekleştirmektedir.Eskişehir'de karikatür sanatımıza yeni genç karikatürcüler kazandırmak istiyoruz" diye konuştu. Yarışma ile ilgili geniş bilgi okul müdürlüklerinde ve aşağıda yer almaktadır.

LİSE ÖĞRENCİLERİ ATİLA ÖZER KARİKATÜR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI

Konu serbestir.
Kağıt ölçüleri A3 (29.5x42 cm)
Pilot kalem ya da çini mürekkebi ile çizilmiş olacak. Renkli kullanılabilinir.
Her katılımcı en çok beş karikatürü ile katılabilir.
Karikatürlerin arkasaına yapıştırılacak etikete adı, soyadı, okulu, kendi telefono ve e-mail adresi ve öğretmeninin adı yazılacak
Ödül töreni ve sergi açılışı 21 Nisan 2012 Haller Gençlik Merkezi Sergi Salonu.
Ödüller 1.,2.,3., ve 5 Mansiyon Plaket