29 Mayıs 2012

4. Lületaşı Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi.

Eskişehir Sanat Derneği ve Eskişehir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin geleneksel hale getirdiği Lületaşı Fotoğraf Yarışmasının ödülleri Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesinde yapılan törenle sahiplerine verildi.

Törende konuşan Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen "Eskişehirimizin dünyanın en ender taşlarından Lületaşına sahibiz, onu daha iyi tanıtabilmemiz için dört yıl önce başlattığımız bu güzel yarışmamızı sürdürüyoruz. Ödüllerini verdiğimiz ve sergisini açtığımız bu sergide Lületaşı sanatkarlarımızın el emeği göz nuru belgelenmektedir" dedi. Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner de " Lületaşı sanatçılarımızı ve eserlerini fotoğraf sanatıyla buluşturmayı amaçladık. Bu yıl, bu yarışmamızı genç fotoğraf sanatçılarımız lise öğrencileri arasında gerçekleştirdik." diye konuştu.

Yarışmanın Birinciliğini Gelişim Kolejinden Hakan Özkan, İkinciliği Gazi Kız Teknik Meslek Lisesinden Elif Çelikkan, Üçüncülüğü TOKİ Şehit Savaş Kubaş And. Lisesinden Giray Aydınoğlu, Mansiyonları Gelişim Kolejinden Doğukan Külgömen, Yunus Emre And. Tek.Mes. Lisesinden Yaşam Doğan, Gazi Kız Tek. Mes. Lisesinden Cansu Kara, 19 Mayıs And. Lisesinden Hakan Ergen, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Özel Ödülünü TOKİ Şehit İkram Cirit And. Lisesinden Yağmur Nisa Dilek, Eskişehir Sanat Derneği Özel Ödülünü Gazi Kız Tek. Mes. Lisesinden Melike Arpalık aldılar.

Ödül töreninin diğer fotoğrafları için tıklayınız.