15 Haziran 2012

10. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği muhteşem final ile bitti

Foto Galeri için Resmi Tıklayınız !

Eskişehir Sanat Derneği ile Sakarya gazetesinin geleneksel olarak 2003 yılında başlattı Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği Emine Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi salonunda düzenlenen ödül töreniyle muhşetem finalini yaparak bitirdi.

Açılış konuşmasını yapan Sanat derneği Başkanı Şehabettin Tosuner " Tiyatro insanın yaşam boyu okuludur, orada insana insanla iyilerin iyilikleri, kötülerin kötülükleri anlatılır. Yaşam oradadır. Liseli gençlerimize en yakın sanat alanı tiyatrodur. Orada yaşamı tanırlarken tiyatronun paylaşımcı beraber iş yapma coşkusunu da yaşıyorlar. Günlerdir bizlerle heyecanınızı, coşkunuzu ve yeteneklerinizi paylaştınız tiyatromuzun en güzel oyunlarınızı sundunuz" diye konuştu.

Törende konuşan Eskişehir İl Milli eğitim Müdürü Erdoğan Ayata "Eğitimin yanı sıra düzenlenen bu tür sosyal etkinlikler bizim için çok anlamlı. Tiyatro da bunlardan biri ve en önemlisi. Öğrencilerimizin yeteneklerini nasıl ortaya koyduklarını görme fırsatını buluyoruz. Yaşam boyu şiir yazın, resim yapın, tiyatro yapın. Bunlar sizi farklı kılacaktır.Bugün bu tiyatro çalışmanızla arkadaşlarınızın ve okulunuzda farklıdınız, yarın üniversitede de tiyatro yaparsanız orada da farklı olacaksınız, yaşamınızda da farklı olmalısınız başarılı olmak farklı olmakla başlar" diye konuştu.

10. Eskişehir Liselerarası Tiyatro şenliğinde Salih Zeki Anadolu Lisesi "Salak oğlum" oyunuyla "En İyi Oyun Ödülü" nü alıken Muzaffer Çil Anadolu Lisesi "Boyacı" oyunuyla ikincilik ödülü, "Karanlıkta Komedi" oyunuyla Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi Üçüncülük ödülünü paylaştı. Şenliğin Özel Ödülü "Uzun Dere" oyununu kaynaştırma öğrencileriyle sahneleyen Eskişehir Ticaret Lisesine verildi. "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü" Uzun Dere oyunundaki rolüyle Enver Tunçkaya'ya "en İyi Kadın Oyuncu Ödülü" Karanlıkta Komedi oyunundaki rolüyle İpek Karahöyük'e verildi.