13 Haziran 2012

Eskişehir Sanat Derneği Prof. Atila Özer'in Müze Evi'ni ziyaret etti

Geçen yıl vefat eden uluslararası karikatür sanatçımız Prof. Atila Özer'in eşi Vicdan Bulunmaz Özer evini karikatür müzesine dönüştürdü.

Atila Özer'in yağlıboya resimleri ve dünyanın değişik ülkelerinde ödüller alan sergilenen karikatürlerinin ödüllerinin ve beratların sergilendiği müze gibi evini karikatür sanatçıları Beytullah Heper, Atila Yakşi Yaşar Arda ve dernek başkanı Şehabettin Tosuner'in bulunduğu Eskişehir Sanat Derneği ziyaret etti. Prof. Atila Özer ile ilgili anılar anlatırtdı..

Dernek Başkanı Şehabettin Tosuner "Prof. Atila Özer dünya çapında karikatür sanatçımızdı. Kendini karikatür sanatına adamış olarak yaşadı ve Türk karikatürüne sanatçı olarak, karikatürün bilim adamı ve yöneticisi olarak büyük hizmetleri oldu, Eskişehirimizi de kurucusu olduğu Karikatür Müzesi ve gerçekleştirdiği uluslararası karikatür yarışmaları ve sergileri ile dünyanın karikatür merkezlerinden biri yaptı. Onu saygıyla ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu.