2 Haziran 2012

Prof. Atila Özer 2012 Lise Öğrencileri Karikatür Yarışması Ödülleri Verildi.

Foto Galeri için Resmi Tıklayınız !

Geçen yıl aramızdan ayrılan, Eskişehir'de karikatür sanatına büyük emekleri olan Prof. Atila Özer anısına Eskişehir Sanat Derneği ve Atila Özer'in eşi Vicdan Bulunmaz Özer'in beraber düzenledikleri lise öğrencileri karikatür yarışmasının ödülleri Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesinde yapılan törenle verildi ve sergisi açıldı.

Karikatür sanatçıları Beytullah Heper, Hikmet Cerrah,Şehabeddin Tosuner Atilla Yakşi, Yaşar Arda, Vicdan Bulunmaz Özer'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendiren karikatürlerde Birincilik ödülünü İnönü Lisesinden Sinem Şahintürk, İkincilik ödülünü TOKİ Şehit Savaş Kubaş And. Lisesinden Giray Aydınoğlu, Üçüncülük ödülünü İnönü Lisesinden Sümeyra Pulat,Mansiyonları: Muzaffer Çil And. Lisesinden Eda Naz Balibaşa,İnönü Lisesinden Fatih Akça, Nesrin Gülcemal aldılar.

Törende konuşan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner "Prof. Atila Özer kendisini karikatür sanatına adamış dünya çapında tanınmış karikatür sanatçılarımızdan biridir. Eskişehir'i ödüllerle tanıştırmış, Karikatür sanatının Anadolu Üniversitesinde eğitiminin yapılmasını başlatmış. Üniversiteye bağlı Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezini ve Eskişehirdeki Karikatür Müzesini kurmuş karikatür sanatımızın ülkemizde tek ve ilk profesörüdür. Onu geçen yıl kaybettik. Onu öğrencilerin karikatürleriyle anmak ona en yakışan etkinliklerden biri olabilirdi. Bizlerde onu gerçekleştirdik. Onu saygıyla ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu. Prof. Atila Özer'in eşi Vicdan Bulunmaz Özer yarışmaya katılan öğrencilerin karikatürlerini albüm olarak yayınlayıp yarışmanın kalıcı olmasını gerçekleştirdi. Sergi 10 Haziran 2012 tarihine kadar