15 Kasım 2012

Heykeltraş Şahin ÖZYÜKSEL Saygı Sergiyle Anıldı

Geçen yıl vefat eden,Eskişehir'de sanatın yaygınlaşmasında, gelişmesinde öncülük yapmış, büyük emekleri olmuş,ülkemize sanatçılar yetiştirmiş Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Heykeltraş Prof.Dr. Şahin Özyüksel Fakülte öğretim üyeleri ve öğrencileri sanatçıların katıldığı Eskişehir Büyükşehir Sanat Merkezinde Eskişehir Sanat Derneği'nin düzenlediği "Şahin Özyüksel'e Saygı Sergisi" ile anıldı.

40 sanatçının 40 resim ve heykelin sergilendiği serginin açılışında konuşan dernek başkanı Şehabettin Tosuner: "Şahin Özyüksel, herkesin doktor,mühendis olmak için İstanbul'a giderken o heykeltraş olmak için gitmiş, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisini okumuş, ünlü Heykeltraş Zühtü Müritoğlu Atölyesinden mezun olmuş, daha öğrenci iken önemli ödüller almış,yaptığı anıt heykeller dikilmiş,ülkemizin tanınmış heykeltraşlarındandır. Sivas'tan İzmir'e kadar ülkemizin bir çok kentinde Atatürk anıtları vardır. Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Giriş kapısındaki rölyefler, üniversitenin ortasındaki 40 metrelik rölyefler ve Yunus Emre heykeli ile Bozüyük Metristepe'deki İnönü Zafer anıtı onun eserleridir.Eskişehir Sanat Derneğinin kurulmasında öncüsü olan Şahin Özyüksel'i rahmetle ve saygı ile anıyoruz" diye konuştu. Sergide Şahin Özyüksel,Selçuk Yılmaz,Mustafa Toprak,A.Dilek Kıratlı,Numan Arslan,Necla Coşkun, Devrim Erakalın, Pınar Dönmez,Rıdvan Coşkun, Ahmet Avcı,Turgay Ünalan, İsmail Özgür Soğancı,Müfit Ercan,Ali Savıcı,Özlem Keser, Ceyhun Yaman, Ebru Kankaya, Arzu Aydın Deveci,Metin İnce, Bülent Salderay, Ezgi Er, Metin Kılıç, Ülkü coşkun, Esra Albayrak, Hatice Gür, Zekayi Er, Ulaş Öner, Kadir Sevim, İrfan Dönmez, Murat Havan, Ramazan Tilki, Murat Çağlayan, Aydın Aşkan, Emre Ünal,Ertan Kavlak,Arzu Cihan'ın eserleri yer aldı.