19 Aralık 2012

2012 Eskişehir Sanat Ödülleri Törenle Sahiplerine Verildi

Eskişehir Sanat Derneği tarafından geleneksel olarak 2002 yılından beri verilen Eskişehir Sanat Ödülleri Büyükşehir Taşbaşı Kültür Merkezinde yapılan törenle sahiplerine verildi.

Tören öncesi, ödüllerin çabaların, yaratmanın ve başarmanın karşılığı ve kent adına teşekkür etmek olduğunu söyleyen Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner iki gün önce Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar galerisinde açılan ressam Emin Gülören'in sergisindeki nü'lerin sergiden indirilmesine de tepki göstererek, 2013 Türk Dünyası Başkenti seçilen Eskişehir'de bu sansürü kınadıklarını açıkladı.

15 dalda verilen 2012 Eskişehir Sanat Ödülleri şöyle:
Eskişehir Sanat Ödülü: Vali Kadir Koçdemir ile Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen,
Eskişehir Kültür Ödülü: Erkan Uçkan,
Sanata Destek Ödülü: Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç,