26 Aralık 2012

İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri arası Şiir ve Öykü Yazma Yarışması

ESKİŞEHİR FİNAL DERGİSİ DERSHANESİ  İLE ESKİŞEHİR SANAT DERNEĞİNİN DÜZENLEDİĞİ İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE  ÖĞRENCİLERİ ARASI                                              "ŞİİR VE ÖYKÜ YAZMA"  YARIŞMASI
Yarışma Şartnamesi
·         A) KONUSU :
·         Serbest
·         B) TÜRÜ :
·         Şiir ve Öykü Yazma Yarışması
·         C) KAPSAM:
·         Yarışmaya ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ile LYS ve YGS’ye hazırlanan öğrenciler başvurabilir.
·         D) KATILIM ŞARTLARI
·         1. Yarışmaya katılan eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış -kısmen dahi bir yerden alıntı yapılmamış- olmalıdır.
·         2. Öğrencilerimiz, yarışmaya bir ( 1 ) eserle katılabilir. Biçim yönünden herhangi bir sınırlama yoktur.
·         3. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz, eserlerini bilgisayarla A4 kağıdına on iki punto çift satır aralıklı ilkokul ve ortaokullar dört, liseler altı nüsha yazacaktır.
·         4. Yarışmaya gönderilecek şiirler bir A4 sayfası, öyküler iki A4 sayfası ile  sınırlandırılmıştır.
·         5. Eserlerden ilk üç dereceye girenler Genç Kalemler dergisi “Şiir ve Öykü Yazma Yarışması”na gönderilecektir.
·         7. Yarışmaya katılan eserler üzerinde seçici kurul tarafından dil bilgisine ilişkin düzenleme yapılabilir.
·         8. Yarışmaya şiir gönderen öğrencilerimiz, bu koşulları kabul etmiş sayılacaktır.
·         E) YARIŞMADA DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAK ESERLER
·         Temel değerlerle örtüşmeyen eserler,
·         Daha önce herhangi bir yarışmaya katılan ya da herhangi bir yerde yayımlanmış eserler,
·         Yazar olarak altında imzası bulunan kişiye ait olmayan, bir yerden tamamen ya da kısmen kopyalanıp yarışmaya gönderilen eserler,
·         Çok sayıda yazım ve noktalama hatası içeren eserler,
·         Başvuru tarihinden sonra teslim edilen eserler,
·         Türkiye Türkçesi ile yazılmayan eserler.

·         F) ESERLERİN TESLİM TARİHİ VE YERİ
·         Eserler; zarf içinde, zarfın üzerine  ad, soyad, okul, sınıf, telefon numarası ve adres  yazılarak 21 Ocak 2013  Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar Eskişehir Final Dergisi Dershaneleri Müdürlüklerine ve Eskişehir Sanat Derneği Başkanlığına teslim edilecektir.
·         H) SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

İLKOKUL:

Başkan:  Şehabettin TOSUNER Eskişehir Sanat Derneği Başkanı-Sanat Eleştirmeni
Üye      : Pınar ODABAŞI Eskişehir Final Dershanesi Türkçe Öğretmeni
Üye      : Hacer TOĞRAL Eskişehir Final Dershanesi Türkçe Öğretmeni
Üye      : İpek YİĞİT Eskişehir Final Dershanesi Türkçe Öğretmeni

ORTAOKUL:

Başkan: Şehabettin TOSUNER-Sanat Eleştirmeni
Üye      : Vehbi ÖRS Emekli Öğretmen-Gazeteci-Yazar
Üye      : Güngör KİBAROĞLU Eskişehir Final Dershanesi Türkçe Öğretmeni
Üye      : Hacer BÜYÜKKILINÇ Eskişehir Final Dershanesi Türk Dili ve Edebiyatı
Öğretmeni

LİSE:

Başkan: Şehabettin TOSUNER  Eskişehir Sanat Derneği Başkanı-Sanat Eleştirmeni
Üye      : Necmettin KOÇ Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Üye      : Münevver İZGİ Şair-Emekli Öğretmen
Üye      : Sadi SEDA Gazeteci-Yazar
Üye      : Turgut ARGUN Eskişehir Final Dershanesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
Üye      : Mehmet USLU Eskişehir Final Dershanesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
·         I) DEĞERLENDİRMENİN İLAN TARİHİ:
·         İlk üç dereceye giren eserler, 31 Ocak 2013 Perşembe günü saat 17.00’de Dershanemiz ve Eskişehir Sanat Derneği internet sayfasından duyurulacaktır.
·         İ) ÖDÜLLER:
·         İlk üç dereceye ödül verilecektir.
·         1) Final Dergisi Dershanesi Eğitim Öğretim Bursu (2500TL değerinde)
·         2) Dergi Seti Aboneliği (400TL değerinde)
·         3) Dergi Seti Aboneliği (400TL değerinde)