24 Ocak 2013

Münevver İzgi

Emekli resim öğretmeni.  Değişik illerde on kişisel sergi açtı. Kırktan fazla karma sergiye katıldı. Birçok yarışmalı sergide eserleri yer aldı. Bir resmi “Bursa kardeş şehir kapsamında Almanya, Darmstadt Kentinde sergilendi ve Alman basınında yer aldı. Yağlıboya ve pastel çalışmaları da var ama ağırlıklı olarak SULUBOYA çalışıyor. Özel ve resmi koleksiyonlarda resimleri var. Çeşitli kitap kapaklarında resimleri var.
Ressamlar Derneği ve Eskişehir Sanat Derneği üyesi. Resim çalışmalarının yanı sıra edebiyatla da ilgileniyor. Öykü ve şiirlerinin bazıları değişik dergilerde yayınlandı.
Bir öyküsü: 2005- I. Eskişehir Sanat Derneği öykü yarışmasında  “MANSİYON” aldı, bir şiiri de “AYIN ŞİİRİ” seçildi.
“KIYMETLİDİR MADENCİ KARISI” isimli öyküsü, Maden Mühendisleri Odası‘nın, Edebiyatçılar Derneği katkılarıyla, ilk kez 2007 de düzenlediği "Madenci Öyküleri Yarışması’nda birinci seçildi. Öyküsü, “MADENCİ ÖYKÜLERİ - ÇIĞLIK” isimli kitapta yer aldı.
Eskişehir Sanat Derneği’nin düzenlediği geleneksel sanat ödülleri kapsamında; 2007 ESKİŞEHİR EDEBİYAT ÖDÜLÜ verildi
‘MEHSETİ’ Şairler Meclisi, “Şaire Mehseti Gencevi” adına onur ödülü aldı. (2008) ÖZGÜR PENCERE SANAT VE EDEBİYAT DERNEĞİ 2008, Kadın Öyküleri yarışmasında “mansiyon”
          2009-Kadın Yazarların Anadolu buluşması “gizler, sesler, hikâyeler” kitabında yer aldı.
22-28 Haziran 2009 tarihleri arasında, TRABZON VALİLİĞİ ve FEMİN & ART TRABZON KADIN SANATÇILAR DERNEĞİ’NİN düzenlediği, Uluslararası Kadın Sanatçılar “Dünya Kadınları Tuvalinde Su” konulu Resim Festivali’ne katıldı.
Son Suluboya Resim Sergisi:  8-21 Aralık 2009 tarihlerinde Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde yer aldı.

1-5 Mart 2010 "Olympos renklerini çağırıyor" resim yarışmasında "jüri özel ödülü" aldı.

17-25 Temmuz 2010 10. Pisidia Antiocheia Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, Resim Çalıştayı ve sergisine katıldı.
2011 Şiirsel Düşler Antolojisi-2011 “Bir Şiirdir Yaşamak” da şiirleri yer aldı.
04-07-2011 TRABZON VALİLİĞİ ve FEMİN & ART TRABZON KADIN SANATÇILAR DERNEĞİ’NİN düzenlediği, Uluslararası Kadın Sanatçılar “Dünya Kadınları Tuvalinde Evliya çelebi” konulu Resim Festivali’ne katıldı.

KENTİN IŞIKLARI- Biyografik öykü (M. Sadık Bozkurt)” isimli kitapta yer aldı.
2011 Yılı Kentin Işıkları Yılın Görsel Sanatlar Sanatçısı” seçildi.
05-15 Temmuz 2012’de Uluslararası Pınargözü Resim Çalıştayı ve Sergisine katıldı.
Eskişehir’de yaşıyor.   munevverizgi@gmail.com