19 Nisan 2013

6.Eskişehir Öykü Günleri’nde Yazarlar Okurlarıyla Buluştu

Eskişehir’in de Türk edebiyatında önemli kentlerden biri olması için Eskişehir Sanat Derneği tarafından 2005 yılında başlatılan ve bu yıl Tepebaşı Belediyesi ile altıncısı gerçekleştirilen Eskişehir Öykü Günleri,  Tepebaşı belediyesinin Özdilek Sanat Merkezinde 6 Nisan, Cumartesi günü başladı. Sunuculuğunu tiyatro sanatçımız Elif Akköse’nin yaptığı 6.Eskişehir Öykü Günlerinde ülkemizin önde gelen öykü yazarları, eleştirmenler, araştırmacılar Eskişehir’de bir araya geldiler, öyküler okundu, öykücülüğümüz konuşuldu, öykü yazarlarımız tanıştılar, kaynaştılar, okurlarıyla buluştular.
       Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay’ın, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın katılımıyla açılışı yapılan 6. Eskişehir Öykü Günleri’nde Eskişehir Sanat Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Kral Midas Öykü Yarışması’nda ödül kazanan Kocaeli’nden,İstanbul’dan, Eskişehir’den, Ankara’dan öykü yazarlarının ödülleri de verildi. Etkinliklerin açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç “ Eskişehir’de sanatın ve edebiyatın gelişmesi ve yaygınlaşmasında bu tür etkinlikleri önemsiyoruz ve Eskişehir Öykü Günlerini destekliyoruz” diye konuştu. Eskişehir Öykü Günleri etkinliklerini başından sonuna kadar izleyen Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay  “ Öykü sanatında da böyle etkinliklerin düzenlenmesi ve yazarların bir araya gelmeleri ülkemizde yazar okur buluşmasını gerçekleştirmektedir.” dedi. Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner de konuşmasında “Eskişehir Öykü Günleri bir özenmeyle başlayan ve sürdürülen etkinlik değildir. Derneğimizin Eskişehir’de Sanatı Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesiyle bilinçli ve ilk öğretim öğrencilerimizden ulusal düzeyde öykü yarışmalarımıza ve öykü atölyesi çalışmalarımızla 2002 yılından beri altyapısını yıllar içersinde hazırladığımız etkinliğimizdir.” diye anlattı.

Eskişehirli yazar Münevver İzgi’nin oturumunu yönettiği “Öykücülüğümüz” konulu panel’de ünlü yazar Zeynep Aliye, araştırmacı ve öykü eleştirmen Prof.Aysu Erden ve Dünyanın Öyküsü dergisi temsilcisi Ayşegül Tözeren öykücülüğümüzdeki gelişmeleri ve dünya öykü etkinliklerine Öykü Günleri (Festivalleri), Dünya Öykü Günü gibi etkinliklerle öncülük ettiğimizi anlattılar. Ayrıca 6. Eskişehir Öykü Günleri Onur Konuğu  yazarlığının 40. yılında, ülkemizin önde gelen öykü, roman, oyun ve senaryo yazarımız Mustafa Balel’e Onur Ödülü verildi. Yazar Nilüfer Altunkaya Mustafa Balel ile söyleşi yaptı. Bir de, ülkemizde Uluslar arası Ankara Öykü Günlerini gerçekleştiren ve ülkemizde öykü sanatımızı örgütleyen ve okul işlevini sürdüren Dünyanın Öyküsü dergisine de 6. Eskişehir Öykü Günleri Özel Ödülü verildi.