24 Nisan 2013

Dünya Sanat Günü Karma Sergisi

İki yıl önce Meksika’da toplanan Dünya Sanat Dernekleri Genel Kurulunda Türkiye Temsilciliğini yürüten Uluslararası Plastik Sanatlar Derneğinin Başkanı Bedri Baykam’ın girişimiyle kabul edilen ve Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan Dünya Sanat Günü olarak kabul edilmiş ve UNESCO tarafından da onaylanmıştır.
     15 Nisan Dünya Sanat Günü Eskişehir’de Eskişehir Sanat Derneği tarafından 85 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen Eskişehir Karma Sergisi ile  kutlandı ve Eskişehir  Dünya Sanat Günü kutlanan  İstanbul, Ankara ile ilk sırada yer alan kentlerden biri oldu.
     Büyükşehir Sanat Merkezi Sergi Salonunda açılan sergiye sanat eğitimi almış,ulusal sergilere katılmış ve kişisel sergileriyle tanınmış her sanat anlayışında, her yaşta
resim,heykel,seramik ve fotoğraf sanatçılarının eserleri sergilendi.
     Eskişehir’de kutlanan 2013 Dünya Sanat Günü’nde  Onur Sanatçısı  ve Sanata Emek Ödülü diye ödüller de verildi. Eskişehir’e Anadolu Üniversitedeki Güzel Sanatlar Fakültesinden Konservatuvara,İletişim Bilimleri Fakültesinden Edebiyat Fakültesine  kadar sanat eğitiminin yapılmasına. 6 sahneli Şehir Tiyatrolarından, Senfoni Orkestrasına, Müzeler ve ulusal,uluslararası festivallere kadar sanat kenti olmasını kazandıran, daha önce tiyatro yapmış, halen üretken sanatçı olarak karikatür sanatçısı, heykeltıraş olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e “2013 Dünya Sanat Günü Onur Sanatçısı Ödülü”, Sanatımıza sanatçı, sanat eğitimcisi olarak büyük emekleri olan ünlü sanatçımız  Prof. Dr. Fikri Cantürk’e  de  “2013 Dünya Sanat Günü Sanata Emek Ödülü” verildi.

Eskişehir’de bugüne kadar en büyük katılımlı ve açılışıyla büyük ilgi gören  karma sergi olarak anılacak  Dünya Sanat Günü Eskişehir Karma Sergisine;  A. Cüneyt Er, Adnan Dürmek, Ahmet Avcı, Ahmet Bozkurt, Ali Savıcı, Aras Göz, Arif Çekderi, Arzu Aydın Deveci, Arzu Mutluer, Atilla Dürmek, Ayfer Uz, Ayhan Karahan, Ayhan Karahan, Ayla Güneş, Aysun Alişan,Bayram Armutcı, Burcu Akdemir, Cengiz Kurtuluş, Ceyhun Yaman, Cihan Ersoy, Denk Ürü, Ebru  Kankara Kavlak, Elif Avcı, Emel Van, Emin Bakan, Emin Gülören, Emre Alaettin Keskin, Emre Oran, Engin Binbaşı, Ertan Kavlak, Esra Albayrak, Fatma Çam, Fatma Kırdemir, Fatma Öz, Fatma Savuş, Figen Uğuz Öner, Fikri Cantürk, Füsun Banaz, Güler İşcan, Gülsevin Can, Güven Cantürk, Hami Onur  Bingöl, Hatice Gür, Hilal Can, Hünkar Ülkü Doğan, Hürmüz Edeer, İrem Kurt, İrfan Dönmez, İ. Özgür Soğancı, Kadir Tobi, Kamber Koç, Kübra Ergin Halhallı, Mehmet Kanlı, M. Devrim Tosun, Meral Egüz, Meral Turna, Metin Kılıç, Müfit Ercan, Münevver İzgi, Murat  Çağlayan, Murat Havan, Nazan Şenel Yinanç, Necra Coşkun, Nihal Cilingir, Nimet Cörüt, Nurbiye Uz, Nurgül Asan, Osman Özenbaş, Önder Özkayıt,  Özkan İpekçi, Pınar Doğan Dönmez, Rana Güler, Ramazan Tilki, Rıdvan Coşkun, Saime Ataman, Sanem Tufan, Semra Eyidil, Sevgi Koç, Sevim Şenkeser, Şakir Özüdoğru, Şemsettin Edeer, Şemsi Atlaş, Şenay Kaya, Tamer Olcay, Ülkü Coşkun, Yurdagül Işıl, Zafer Dilekçi katıldılar.