31 Ekim 2013

Cumhuriyet Coşkusu Resim Sergisi

Eskişehir Sanat Derneği ve Uluslararası Lions  Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu  sanata önem veren ve sanatçının yanında Atatürk  devrimlerine ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan  Tepebaşı Belediyesinin destekleriyle Cumhuriyetimizin 90. Yılı kutlamasını ülkemizin dört bir yanından  38 ressam, heykeltıraş, seramik sanatçımızın katılımıyla 25 Ekim günü  Tepebaşı Belediyesinin Atila Özer Karikatürlü Ev Sanat Galerisinde “Cumhuriyet Coşkusu Resim Sergisi” ni açarak kutladı.
        Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Uluslararası Lions Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Ayşe Gülten Öztürk ,Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner’in açılışını yaptıkları Sergiye Eskişehir,  Ankara, İstanbul, Mersin, Antalya, Trabzon, Samsun, Sakarya, Karadeniz Ereğli,Çorum’dan  Mustafa Ağatekin, Serpil Akyıl, Numan Arslan, Ahmet Avcı, Önder Aydın,Bünyamin Balamir, Zehra Çobanlı, Zehra Çalış, Fatoş Çelebi, Nilgün Ayşecik Çevik, Nimet Gözükan Cörüt, Saime Hakan Dönmezer, Melih Erdoğan, Suzan Duygu Bedir Erişti, Zafer Gençaydın, Melek Günbey,Metin İnce, Münevver İzgi, Yurdagül Işıl, Kadir Kaba, A.Dilek Kıratlı, Berna Koca, Sevgi Dağcı Koç, Mumine Ceren Koyu, Azamet Kuliev, Ezgi Hakan Verdu Martinez, Hüseyin Rüştemoğlu, Sibel Sevim, Sena sengir, Zehra Sengir, Kadriye Savaş, Cahide Sart, Kadir Şişginoğlu, Celalettin Tandoğdu, Seran Tepeoğlu, Meral Turna, Mehmet Yavaş,Ahmet Yeşil’in eserleri sergilendi.
      Sergi açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç : “Cumhuriyet Coşkusu Resim Sergisi, değişik sanat alanlarında oniki uluslararası festivalin ve etkinliklerinin yaşandığı ülkemizin sanatta öne çıkmış kentlerimizden Eskişehir de ulusal düzeyde gerçekleşen ve ülkemizin önde gelen sanatçılarımızı  ve düzeyi yüksek eserlerini Eskişehir’de buluşturan sergilerden biri olmuştur.” Diyerek sanatçılara teşekkür etti.
      Kalabalık katılımıyla açılışı yapılan serginin sergi kataloğuda yapılarak sanat arşivimizde de yerini almıştı.