11 Ekim 2013

Yunus Emre için İlk Kez Sergi Açıldı

1946 yılından beri her yıl adına törenler,  festivaller düzenlediğimiz  şiirinin en büyük şairi Yunus Emremiz  için ilk kez bir sergi  Eskişehir Sanat Derneği tarafından açıldı.
    Eskişehir Sanat Derneği’nin “Yunus Emre’yi Tanıma -Tanıtma Birimi” ile  Fotoğraf Grubu tarafından hazırlanıp  Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan “1.Yunus Emre Sergisi”nde derneğin “Yunus Emre  Görsel Arşivinden” dökümanla, Yunus Emre’nin 1946 yılında yeni mezarına taşınması sırasındaki fotoğraflarından  1947 yılında ünlü ressam Münif Fehim tarafından yapılan portresinden beri ressamlarımızın yaptığı resimleri,minyatürleri, Yunus Emre hakkında yazılmış kitaplarından yerli yabancı yazarların romanlarına, basılmış  posta pullarından milli piyango biletine, Yunus Emre Beldesindeki üç ayrı kabrinden  ve külliyesine, heykeltraş Gültekin Çağlar’ın Yunus Emre İlk Okulu önündeki büstünden  Yılmaz Büyükerşen ile Şahin Özyüksel’in  yaptığı Yunus Emre Beldesindeki heykeline, Ahmet Avcı’nın Yunus Emre parkındaki heykelinden, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesindeki heykelinin fotoğraflarına kadar  17 fotoğraf sanatçısının en yeni fotoğrafları ile 72 fotoğrafın  sergilendiği sergi büyük ilgi gördü.
     Sergi hakkında bilgi veren Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner “ Derneğimiz, hadi bir sergi açalım, şiirlerimizi okuyalım ya da sadece adı olan  tabela derneği değildir. Eskişehir’in değerlerine sahip çıkmak ve dünya değerlerine nasıl sahip çıkıyor, tanıtıyorsa o yöntemlerle sahip çıkan bilinçli projeleri olan Eskişehir’in  2002 yılından beri faaliyet  gösteren sanat kurumudur. Bu sergi on yıldır çalışma yapan Yunus Emre birimimizin Yunus Emre için gerçekleştirdiği onyedi etkinliğinden biridir ve aynı anda dört  ayrı sergi açabilecek dökümana ve eserlere sahiptir. Sergimizi Yunus Emre’yi tanıtma amacıyla kent kent,okul okul gezdireceğiz”diye konuştu.