13 Aralık 2013

12.İlkokul Öğrencileri Resim Yarışması

Eskişehir Sanat Derneği’nin 2002 yılında başlattığı ve gelenekselleştirdiği , 3. ve 4. Sınıf öğrencileri arasında düzenlediği 12. İlkokul Öğrencileri  Resim Yarışması sonuçlandı. Eti Arkeoloji Müzesinde düzenlenen ödül töreni ile ödüller sahiplerine verildi. Yarışmanın sergi açılışı yapıldı.
     Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri Doç.A.Dilek Kıratlı, Yrd.Doç. Nevra Bozok, Yrd.Doç. Özlem Keser, Arş.Gör.Dr.Elif Avcı, Arş.Gör. Mine Küçük’den oluşan jürinin  değerlendirdiği yarışmada Birincilik Ödülünü Çamlıca Ticaret Odası İlkokulundan Beyzanur Teniak, İkincilik Ödülünü Cengiz Topel İlkokulundan Ceyda Kurudere, Üçüncülük Ödülünü Yrb. M. Yaşar Gülle İlkokulundan Samet Atıcı, Mansiyonları İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulundan Mustafa Berk Karakaya, Edanur Özdemir, Çamlıca Ticaret Odası İlkokulundan İrem Önkol aldı. Ayrıca jürinin sergilenmeye değer bulduğu 40 öğrencinin de resimleri sergilendi.
     Yarışmanın ödül töreninde konuşan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner “Dünya sanatının önde gelen Picasso, Mozart gibi büyük sanatçılar sanatla hep ilkokul sıralarında tanıştılar, ilk eserlerini sizin yaşlarınızda yapmışlardır. Derneğimizin öğrenci etkinlikleri yapmasındaki amacımız da öğrencilerimizi sanatla ilgilenmeye özendirmek, yetenekleri çıkarmak  ve onları kent sanat ortamına taşımaktır.” diye konuştu.Törende konuşan Eskişehir Sanat Derneğinin Kurucu Başkanı, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Necmettin Koç’da öğrencilere ve ailelerine hitaben “İçinizden geldiği gibi dünyanızı ve duygularınızı yansıtan resimler yapın. Şiir okuyun,resimlerinizi şiir ile besleyin…”diye konuştu.