20 Şubat 2014

Eskişehir Sanat Derneği 14.Eskişehir Sanat Ödüllerini verdi

Eskişehir Sanat Derneği kurulduğu 2002 yılından beri geleneksel olarak sanatın her alanında verdiği Eskişehir Sanat Ödüllerinin 14.sünü Eskişehir Ticaret Odası Salonunda yapılan törenle verildi.

Eskişehirin Türk Dünyası Başkenti ve Unesco'nun Somut Olmayan Kültürel Değerler Başkenti olması nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikler için Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya,
Eskişehir'e modern donanımlı  Eti Arkeoloji Müzesini kazandıran Eti Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Kanatlı'ya
Sanatı Destekleyen Kurum olarak Eskişehir Ticaret Odasına ödüller verilen törende,
 Müze Ödülü: Yılmaz Büyükerşen'e Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesine,
Resim Ödülü. Nevra Bozok'a,
Heykel Ödülü: Hatice Gür'e,
Fotoğraf Ödülü: Özlem Moran'a,
Seramik Ödülü: Ezgi Hakan V.Martınez'e,
Cam Sanatları Ödülü: Aylin Özcan'a,
Grafik Ödülü: Cemalettin Yıldız'a,
Baskıresim Ödülü:Metin İnce'ye,
Lületaşı El Sanatı Ödülü: Fikri Baki Çetinkaya'ya,
Edebiyat Ödülü:Hakan Gülen'e,
Arkeoloji Ödülü: Erol Altınsapan'a,
Araştırma Ödülü:Yağmur Say'a,
Tiyatro Ödülü: Kurtuluştan Kuruluşa oyunu için Şehir Tiyatrolarına,
Müzik Ödülü: İzzet Can Bağışlar'a,
Amatör Tiyatro Ödülü: Kadın Oyunları oyunu için Eskişehir Sanat Tiyatrosuna,
Sinema Ödülü: 7. Palto Film Günleri için Anadolu Üniversitesi Sinema Kulübüne,
Sanat Kurumu Ödülü: ESOGÜ Doğa Fotoğraf Kulübü'ne,
Sanata hizmet ettikleri için Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a,
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya,
Ali Eldem'e, Ferhat Alkara'ya, yasemen solakoğlu'na verildi.