28 Mayıs 2014

Eskişehir Sanat Derneği Şehabeddin Tosuner’in Başkanlığına devam dedi

Tüm sanat dallarında faaliyet gösteren  Eskişehir’in sivil sanat kurumu Eskişehir Sanat Derneği 8.Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı. Genel Kurul,Sanat Yazarı Şehabeddin Tosuner’in Başkanlığına devam dedi.
Genel Kurul’da konuşan Şehabeddin Tosuner ülkemizdeki  sanatı değerlendirerek “Karikatür sanatında İran’ın gerisinde kaldık. Avrupa’da amatör tiyatro sayımız yok denecek düzeyde. En çok ödül getirdiğimiz fotoğraf sanatımızda da gerileme var ve en az fotoğraf sanatçısı olan ülkeyiz. Hepimizin şiir yazmasına karşın dünya şiirinde önemli bir yere sahip değiliz” diye konuştu. Yapılan seçimde  İkinci Başkanlığa Ali Eldem, Genel Sanat yönetmenliğini yürütecek Başkan Yardımcılığına Münevver İzgi, Birimlerin Koordinatörlüğünü yürütecek Başkan Yardımcılığına Erkan Dinç, Genel Sekreterliğe Layika Göktaş, Saymanlığa Ayhan Oskaylar,  Sanatı Yaygınlaştırma ve Geliştirme Birimini yürütecek Yönetim Kurulu üyeliğine Suna Bağışlar, Resim Birimini yürütecek Sevgi Koç, Fotoğraf Birimine Yasemen Solakoğlu, Şiir Birimine Meryem Göktepe, Tiyatro Birimine Jale Samuk seçildiler. Seçimlerden sonra konuşan Dernek Başkanı Tosuner “Yeni yönetimle derneğimiz Avrupa Birliği ülkelerindeki sanat derneklerinin yapılanmasına  gitmiştir. Eskişehir’de sanatın gelişmesi için daha aktif ve yoğun çalışmalar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.