16 Nisan 2015

Dünya Sanat Günü Sergi ile Kutlandı

Unosco tarafından her yıl 15 Nisan günü kutlanan Dünya Sanat Günü Eskişehir Sanat Derneği'nin düzenlediği karma sergi ile kutlandı.
    Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'ın katılımıyla Turgut Özakman Sahnesi Sergi Salonunda 48 sanatçının 80 eserinin sergilendiği kalabalık sanat çevresinin katılımıyla açılan sergide ünlü ressam Oya Kınıklı'ya Dünya Sanat Günü Onur Ödülü verildi.
    Sergi açılışında sanatçıların sanat gününü kutlayan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay Eskişehir'in sanatta ülkemizin önemli merkezlerinden biri olduğunu ve her gün değişik yoğun sanat etkinliklerin yaşandığını anlattı.  Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner Eskişehirimiz ülkemizde Dünya Sanat Günü kutlanan beş kentimizden biridir dedi.Ünlü ressam Oya Kınıklı da Sanat yaşamdır,sanat aydınlıktır, ışıktır, sanat güzelliktir. Daha çok sanatlı günler diliyorum dedi.