18 Eylül 2015

ŞARTNAMESİ
“Gel, Gör, Göster…”

AMAÇ :

Genç Sanat Yarışması Eskişehir Sanat Derneği tarafından düzenlenen 2. Ulusal “EsArt” Sanat Günleri kapsamında Eskişehir’in çağdaş sanat ortamına genç bakış açısı getirmek, görsel sanatlar alanında üretimde bulunan gençleri özendirmek ve genç sanatçıların güncel yapıtlarını sergilemelerine fırsat yaratmak amaçlanmaktadır.

2. Ulusal “EsArt” Sanat Günlerine tüm boyutları ile hazırlanırken “Gel” ana teması ile sanatı kucaklıyor. Kavramlar belirli anlamları barındırırlar. Ancak aynı kavram sanatçılar tarafından içselleştirilerek eserlerde yorumlandıklarında taşıdıkları anlamlar çeşitlenir, çoğalır ve ucu alımlayanın duygu - zihin dünyası kadar açık görünüme kavuşur. Böyle bir dönüşümü bu yıl genç sanatçılarımızla seçtiğimiz “Gel, Gör, Göster…” teması çerçevesinde gerçekleştirmek istiyor, genç sanatçıları bu heyecana katılmaya davet ediyoruz.

KAPSAM :
Yarışma kırk yaşından gün almamış genç sanatçıların katılımına açıktır.

GENEL AÇIKLAMALAR :

1.      Yarışma bireysel ya da grup olarak katılıma açıktır.
2.      Yarışma teması “Gel, Gör, Göster…” olarak belirlenmiştir.
3.      Katılımcılar görsel sanatlar alanı içerisinde değerlendirilebilecek her türlü teknik ve malzeme ile eser ya da projelerini hazırlamakta, yeni yaklaşımlar önermekte serbesttirler.
4.      Katılımcılar en çok 2 eser veya proje önerisi ile katılabilirler.
5.      Eserlerde boyut sınırı yoktur.
6.      Eserleri sergilenmeye uygun görülen ve ödül alan katılımcılar, şartname ve katılım formunda belirtilen koşulları kabul etmiş sayılır.
7.      Yarışma jürisi gerekli gördüğü takdirde yarışma takvimi üzerinde değişiklik yapabilir veya yarışmayı iptal edebilir.
8.      Eserleri sergilenen katılımcılara eser görselleri ve ilgili metinlerden oluşan bir katalog ve katılım belgesi verilecektir.
9.      Sanat Derneğinin, serginin tanıtımı, duyurusu ve yayımı amacıyla yapıt görsellerini telif ödemeden, isim ve yapıt bilgilerini vererek, muhtelif basın ve yayın organlarında kullanabilir.

BAŞVURU :
Ön eleme için başvurular essanatdernegi@gmail.com  adresine e-mail yolu ile yapılacaktır. Yapılan başvuru e-maili; katılım formu ve dijital ortamda kısa kenarı 20cm’den ve çözünürlüğü 300dpi’dan küçük olmayacak şekilde kaydedilmiş eser/proje görsellerini kapsamalıdır.

JÜRİ DEĞERLENDİRMESİ :
1. Jüri e-mail yolu ile gelen başvurular arasından ön eleme yapar.
2. Jüri ikinci kez toplanarak ön elemeden geçtikten sonra orijinalleri teslim edilen eserlerin arasından sergilemeye değer görülenleri ve ödül alacak eserleri belirler; sergiyi oluşturur.

ESER TESLİMİ:
Ön eleme sonucunda seçilen eserler (Eskişehir Sanat Derneği EskişehirCumhuriye Mh. Sakarya 1. Cad. No:25/2 Tepebaşı/ ESKİŞEHİR)  adresine sergilemeye hazır şekilde kargo ile ya da elden ulaştırılmalıdır. Çalışmaların kargo masrafları katılımcıların kendilerine aittir. Posta-kargoda meydana gelen hasar, gecikme ve kayıplardan Eskişehir Sanat Derneği
sorumlu tutulamaz

SERGİLEME :
1.      Sergilenmeye değer görülen eserler 18-25 Aralık 2015 tarihleri arasında  “Eskişehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi Sergi Salonları’ nda sergilenecektir.
2.      Sergi düzeni konusunda Sergi Alanları Koordinasyon Kurulu Üyeleri tam yetkilidir.
3.      Sergilenen eserler, sanatçıları istediği takdirde satışa açık olacaktır. Eserin satılması durumunda, satış bedelinin %25’i Eskişehir Sanat Derneği’ne ait olacaktır.
4.      Sergileme sırasında özel projelerin gerektirebileceği teknik donanımın sağlanması, katılımcının sorumluluğundadır.
5.      Eserler sergi bitiminden itibaren Eskişehir’den katılanlar için 17 Aralık 2015 tarihinde sergi alanından alınmalıdır. Eskişehir dışından katılan sanatçıların eserleri  ise sergi bitiminde düzenleme kurulu denetiminde toplanarak katılımcılara kargo ile karşı taraf ödemeli olarak gönderilecektir.

ÖDÜLLER :
          Başarı Ödülü  2500 TL
            Başarı Ödülü  1500 TL
            Başarı ödülü   1000 TL

JÜRİ:

1. Prof. Bedri KARAYAĞMURLAR                                                 Dokuz Eylül Üniversitesi
                                                                                                                   Emekli  Öğr.Üyesi

1. Prof FikriCANTÜRK                                                                             Anadolu Üniversitesi
                                                                                                                             Emekli Üyesi
  1.  Prof.GülerAKALAN                                      Gazi Üniversitesi  Eğitim Fak.G:S:E:Bölümü

1. Prof. Zeliha AKÇAOĞLU                                                               Anadolu Üniversitesi
                                                                                                         Güzel Sanatlar Fakültesi