26 Aralık 2015

2015 Eskişehir Sanat Ödülleri verildi

Eskişehir Sanat Derneği tarafından 2002 yılından beri geleneksel olarak her yıl 20 sanat alanında verilen Eskişehir Sanat Ödülleri Ergin Orbey Sahnesinde yapılan törenle verildi.
    Ödül töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay  “Eskişehir Sanat Derneği’nin çabalarını destekliyoruz” diye konuştu. Törene katılan  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’da “Sanat çok özeldir, yaygınlaşması ve sanatçıların yetişmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. Açılış konuşmasında dernek başkanı Şehabeddin Tosuner’de Ödüllerin emeğin, başarmanın karşılığı olduğunu ve kent adına verdiklerini, bu ödüllerden 8’inin İstanbul’a, Ankara’ya, Sivas’a, Antalya’ya, Tekirdağ’a ve Bursa’ya gittiğini açıkladı.

Resim Ödülü: Murat  Havan - Alp Yavuz, Heykel Ödülü: Mersem Samsun, Seramik Ödülü: Cemalettin Sevim, Cam Sanatı Ödülü: Selda Karagöz, Fotoğraf Ödülü: Kadir İstifçi, Karikatür Ödülü:  Abdullah Üçyıldız, Şiir Ödülü: Güngör Kibaroğlu, Öykü Ödülü: Tayfun Ak, Araştırma Ödülü: Ayfer Uz, Çocuk Edebiyatı Ödülü: Serpil Erdoğan, Tiyatro Ödülü: E.B.B. Şehir Tiyatroları“Lüks Hayat” oyunu, Tiyatroya Emek Ödülü : Feridun Akyürek, Müzik Ödülü: Ali Rıza Saltuk, Bebek Sanatı Ödülü: Arzu Özer, Sanat Projesi Ödülü: Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, Sanat Etkinliği Ödülü:  Odunpazarı Belediyesi ” Uluslararası Ağaç Oyma Sanatı Festivali” ve “Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması”, Sanata Destek Ödülü: Ali Eldem  ile Eskişehir Lions Kulübü Dernekleri, Müze Ödülü: Bursa Şiir Müzesi