28 Mart 2016

7.Eskişehir Öykü Yarışması Sonuçlandı

Eskişehir Sanat Derneği’nin  öykü yazarlarını Eskişehir’de buluşturmak amacıyla geleneksel olarak düzenlediği Eskişehir Öykü Günleri etkinliği kapsamında düzenlediği 7. Eskişehir Öykü Yarışmasına İstanbul, Ankara, İzmir, İsparta, Bursa, Mersin, Trabzon, Kocaeli, Balıkesir, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Ordu, Manisa, Van, Samsun, Konya, Bitris, Şanlı Urfa’dan olmak üzere 19 ilimizden 40 öykü  yazarımızın katıldığı
  Kevser Ruhi, Ayten Özkan, Mehmet Sadık Bozkurt ve Şehabeddin Tosuner’den oluşan seçici kurulun değerlendirdiği yarışmada,
 Birincilik Ödülünü İstanbul’dan Eren Ergün “Yazlık” öyküsüyle,
İkincilik Ödülünü Ankara’dan Tuğçe Aydemir “Senfoni” öyküsüyle,
Üçüncülük Ödülünü Eskişehir’den Ahmet Fenar “Bir Günün Anatomisi” öyküsüyle kazandılar. Mansiyonları:
 Bursa’dan Siber Özgür “Parayona” ,
Eskişehir’den Hülya Öz “Kapıyı Çalan Yalnızlık” ,
İstanbul’dan Ebru Zeynep Dişiaçık “Papatya Falları” ,
Eskişehir’den Alp Can Talay “Artık Benimsin” ,
Ankara’dan Canan Yarar “Günay” öyküsüyle paylaştılar.
Eskişehir Sanat Derneği Özel Ödülünü  Denizli’den Abdülkadir Uslu “Çam Sultan” öyküsüyle alırken Eskişehir Sanat Derneği’nin Genç Öykü Yazarları Özendirme Ödüllerini Eskişehir’den Usame Yördem “Kurutulan Deniz”, Kubilay Bozkurt “Yağmurlu Bir Günde”, Kadir Yıldırım “Ahde Vefa”, Mert Can Eker “Hamam Böceği” öyküleriyle aldılar.
Ödül töreni 16 Nisan 2016 günü  yapılacak.