3 Mart 2016

Heykeltraş Şahin Özyüksel sergi ile anıldı

Eskişehirli ünlü heykeltıraş Prof.Dr. Şahin Özyüksel Eskişehir Sanat Derneği’nin Büyükşehir Sanat Merkezinde düzenlediği sergi ile anıldı.
    Anadolu Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi , Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri Sivas, Samsun, Tekirdağ, Denizli,İsparta ve Eskişehir’de bulunan Şahin Özyüksel’in öğrencileri, Eskişehirli ressam ve heykeltıraşların katıldığı serginin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yaptı.
    Şahin Özyüksel’in ailesi, yakınları ve dostlarının katıldığı sergide konuşan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner “2011 yılında aramızdan ayrılan, ülkemize eserler ve sanatçılar kazandıran Heykeltraş Prof. Dr. Şahin Özyüksel’i saygıyla anıyoruz” dedi. 4 yıldır yapılan anma sergisinde verilen Heykeltraş Şahin Özyüksel Ödülü, bu yıl öğrencilerinden Heykeltraş Metin Kılıç’a verildi.

Sergiye;  Ahmet Avcı, Birgül Aşçı, Cemalettin Sevim, Ceyhun Yaman, Çiğdem Tanyel, Deniz Özeskici, Düriye Kozlu İsmailoğlu, Emine Kahvecioğlu,Ercan Yılmaz, Faruk Uğurlu, F.Deniz Korkmaz, Hakan Güven, Kubilay Bozkurt, Lütfiye Aydoğdu Bahar, Mahir Yerlikaya, Metin İnce, Metin Kılıç, Müge Selçuk, Meysem Samsun, Namık  Kemal Kaçın, Nimet Cörüt, Oktay Köse, Özer Aktaş, Özlem Ayvaz, Selçuk Yılmaz, Serenay Şahin,  Sevgi Koç, Şahin Özyüksel , Tezcan Bahar, Yurdagül Işıl, Zafer Dilekçi katıldı.