19 Nisan 2016

Dünya Sanat Günü Eskişehir’de Karma Sergi ile kutlandı

Eskişehir Sanat Derneği "Dünya Sanat Günü"nü Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile düzenlediği sergiyle kutladı.
Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'ın açılışını yaptığı, 67 sanatçının yer aldığı sergi Büyükşehir Sanat Merkezinde açıldı. 2016 Dünya Sanat Günü Eskişehir Sanat Ödülü, uluslararası çalışmalarıyla tanınan ünlü seramik sanatçısı Prof. Zehra Çobanlı ile kuramsal çalışmaları olan ressam Yrd.Doç. Faruk Atalayer'e verildi.

Sergi açılışında konuşan dernek başkanı Şehabeddin Tosuner "Beş yıldır dünyanın her ülkesinde kutlanan Dünya Sanat Günü, Eskişehir'de de büyük kapsamlı sergilerle kutlanmaktadır" dedi.
Sergiye İ.Özgür Soğancı, Leyla Varlık Şentürk, Düriye Kozlu, Müge Selçuk, Şirin Şengel, Özlem Keser, Zahide Tunç, Ahmet Avcı, Kadir İstifçi, Erkan Dinç, Dilek Kıratlı, Necla Coşkun, Emin Gülören, Yasin Ergene, Bülent Kızılkuş, Deniz Korkmaz, Münevver İzgi, Hasan Kadri Türküm, Namık Kemal Kortan, Fikret Özbük, Ece Nur Oral, Gülsüm Erdoğan, Mine Küçük, Mine Ünlüce, Gizem Gündüz, Ebru Çığır, Gülden Mavioğlu, , Gülser Tuna, Hilal Beyen, Arzu Gaye Kalavlı, Hilal Ünver, Seranay Şahin, Zafer Dilekçi, Murat Özçolak, Hakan Güven, Namık Kemal Kaçın, Sevgi Koç, Meral Turna, Birgül Aşçı, Evren Yılmaz, Nilüfer Sezer, Sude Erdem, Özer Aktaş, Tuğba Çiftelerli, Aysun Karacaoğlu, Stefanie Aydın,Şemsi Akbaş, Sevim Şenkeser, Bahar Sarı, Özgür Şimşek,Helin Karabil, Fatma Yavuz, Aysun Yeşiltepe, Ayşe Çakır, Büşra Tümsek, Aşkınnur Şahan, Çiğdem Bugay katıldılar.