18 Nisan 2017

Dünya Sanat Günü Eskişehir’de kutlandı

15 Nisan Dünya Sanat Günü Eskişehir Sanat Derneği’nin düzenlediği 2 ayrı Karma Resim-Heykel Sergisi ile kutlandı. 60 ressam ve heykeltıraşın katılımıyla Büyükşehir Sanat Merkezinde açılan sergide 2017 Dünya Sanat Günü Onur Sanatsı ödülleri ressam Münevver İzgi ve seramik sanatçısı Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Kemal Uludağ’a verildi. Eskişehir Sanat Derneği Sergi Salonunda açılan Genç Sanatçılar Karma Sergisinde Yılın Genç Sanatçılar Ödülleri verildi. Resim dalında Berra Sözeri, Baskıresim dalında Hakan Güven, Heykel dalında Ayberk Yıldırım, Seramik dalında Serkan Tok, Fotoğraf dalında Bahar Sarı ödüllerini aldı. Her iki sergi açılışında konuşan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner : “15 Nisan, Leonardo Da Vinci’nin doğum günüdür. 2011 yılında Meksika’da toplanan Uluslararası Sanat Dernekleri Genel Kurul Toplantısında Türkiye Temsilciliğini yürüten Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin Başkanı Bedri Baykam’ın girişimiyle ve ONESCO tarafından da onaylanmasıyla, dünyanın her ülkesinde kutlanmak üzere “Dünya Sanat Günü” olarak kabul edilmiştir.2012 yılında kutlanmaya başlayan Dünya Sanat Günü ilk yılında, ülkemizde 3 şehrimizde kutlanmış ve bunlardan birisi Eskişehir’dir. Bunu da Eskişehir Sanat Derneği gerçekleştirmiş ve 5 yıldır da sürdürmektedir” diye konuştu