8 Eylül 2017

9.Yunus Emre Şiir Yarışmasına büyük ilgi 273 şiir katıldı

Eskişehir Sanat Derneği’nin Türk ve Dünya şiirinin büyük şairi Yunus Emre’yi sanat ortamında anılması ve şairlerimizin 6-14 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir’de buluşmasını amaçladığı 9.Eskişehir Yunus Emre Şiir Buluşması etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği 9.Yunus Emre Şiir Yarışmasına 31 şehirimizden 273 şiir katıldığı, Cengiz Ersöz, Şehabeddin Tosuner, Güngör Kibaroğlu, Erkan Kantarcı’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmeleri başlandığı açıklandı. Yarışma ile ilgili bilgi veren Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner : “Ülkemizde her yıl 160 civarında ulusal şiir yarışması düzenlenmektedir. Bunların yarıdan fazlası şairlerimizi anmaya ve tanıtmaya yöneliktir. Şiirimizin büyük şairi Yunus Emre’mize şiir yarışmasını 9 yıl önce Eskişehir Sanat Derneği başlatmıştır ve bu gün ülkemizin en saygın şiir yarışmalarından biri olarak kabul edilmektedir” diye konuştu.