ESKİŞEHİR SANAT DERNEĞİ

Eskişehir Sanat Derneği 6 Şubat 2002 tarihinde Necmettin Koç'un kurucu başkanlığında Şehabeddin Tosuner, Rahmi Emeç, Atilla Yakşi, Necmi Selamet, Kemal Yıldırım, Ali İhsan Yıldız, İbrahim Gürgen, Sertaç Ürer, Özgür Özkan, Erol Büyükmeriç'in kurucu üyelikleriyle kuruldu.

Yerel, Ulusal va Anaokulundan Üniversite Öğrencilerine kadar öğrenci etkinlikleri, Kurs, atölye çalışmaları,müze gezme gibi eğitim çalışmaları,konuk sanatçı ve sanat insanlarıyla söyleşiler, Dergi-Kitap yayınları,Kültürel-Sanatsal geziler düzenlemektedir.

Ulusal etkinlikleri arasında 2005 yılından beri her yıl düzenlediği ESKİŞEHİR ÖYKÜ GÜNLERİ, ESKİŞEHİR YUNUS EMRE ŞİİR BULUŞMASI, ESKİŞEHİR ŞİİR YARIŞMASI, ESKİŞEHİR KARİKATÜR YARIŞMASI,ESKİŞEHİR ÖYKÜ YARIŞMASI etkinlikleri vardır.

Kurs ve Atölye çalışmaları Resim,Fotoğraf,Şiir,Öykü,Tiyatro alanlarında yapılmaktadır.

Öğrenci etkinlikleri: Anaokulları Nasreddin Hoca Masal Şenliği, İlk öğretim Resim,Anı Yazma,Şiir,Öykü. Lise öğrencileri şiir,öykü,karikatür,fotoğraf yarışmaları,Liseler arası Şiir,Tiyatro,Müzik Şenlikleri.

Bunların dışında her yıl Eskişehir Sanat Ödülleri törenleri, Amatör ESKİŞEHİR SANAT TİYATROSU, ESKİŞEHİR SANAT dergisi, Ayrıca Yunus Emre Tanıma-Tanıtma, Lületaşı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Birimleri bulunmaktadır.